Filteren
1
Sorteren
9 resultaten
gebondenNederlands9789036635721
1e druk
19-3-2024
Een tweetalig boek (Nederlands en Engels) over Holland, voor Nederlanders én
buitenlanders die hier op bezoek zijn.
Een boek waarin een aantal bekende hoogtepunten niet mag ontbreken, maar dat
ook oog heeft voor verborgen schatten. Meer
gebondenNederlands80 blz.9789082347517
13-9-2021
Twente wordt wel eens het 'landgoed van Nederland' genoemd en dat is te begrijpen ook. Er heerst rust. Het bijzondere coulissenlandschap nodigt uit tot wandelen en fietsen. Meer
gebondenNederlands80 blz.9789492821157
11-5-2021
Rotterdammers zijn geen mietjes. Niet dan, ja toch? Haagse bluf? Vergeet het maar. Utrechtse theerandjes? Dacht het niet. En van de manier waarop ze in 020 haring eten, moeten Rotterdammers echt niets weten. Meer
gebondenNederlands192 blz.9789492821171
18-5-2022
Elke moestuinder kent het wel: hoe je ook je best doet om zo te zaaien dat je groentes een beetje verspreid opkomen, toch zit je elke keer met een berg boontjes, tien courgettes of een stapel kolen. Meer
gebondenNederlands128 blz.9789492821195
Vroeger at iedereen lokaal en volgens de seizoenen. Elk seizoen had z’n eigen gerechten: kruudmoes in het voorjaar en stamppot in de winter. Ook bij de feest- en hoogtijdagen hoorden speciale lekkernijen: muisjes en krentewegge bij geboorte en kniepertjes bij oud- en nieuw. Meer
gebondenNederlands96 blz.9789492821225
17-2-2025
Nederland geen interessante culinaire geschiedenis? Zeker wel! Al in de middeleeuwen werd er voortreffelijk gekookt in de Lage Landen, rijkelijk gekruid met specerijen uit de Oost. Meer
gebondenNederlands96 blz.9789492821188
23-11-2021
Snoek met ansjovisboter, een kwart geroosterd schaap, warme salade van asperges, beignets en gesuikerde citroenschil, dit waren enkele van de gerechten die Johann Sebastian kreeg voorgezet tijdens een feestelijk diner in 1716. Meer